СБУ блокувало поставки в Україну небезпечного для здоров’я дітей дієтичного харчування

За поданням Служби безпеки України Міністерство охорони здоров’я відмовилось від придбання продуктів спеціального дієтичного харчування російського виробництва.

За результатами ініційованої СБУ експертизи, проведеної фаховою установою з контролю якості лікарських засобів, препарати дієтичного (лікувального) харчування для дітей хворих фенілкетонурією «Тетрафен»/«Нутриген» та «Афенілак» російського виробництва не відповідають встановленим критеріям безпеки. В них встановлено завищений рівень свинцю та кадмію більше ніж у 10 разів від граничного. Це призводило до численних побічних реакцій, а також до погіршення стану здоров’я у хворих дітей.

Також Міністерством економічного розвитку і торгівлі проти російського постачальника та українського імпортера небезпечних препаратів застосовано спеціальні санкції у вигляді тимчасового призупинення зовнішньоекономічної діяльності.

На даний час органами Державної санітарно-епідеміологічної служби України вирішує питання щодо заборони до обігу в Україні небезпечних для здоров’я дітей хворих на фенілкетонурію препаратів дієтичного (лікувального) харчування російського виробництва.

За матеріалами прес-служби СБУ

Залишити відповідь