СБУ затримала організатора «проросійського підпілля» на Дніпропетровщині

Співробітники Служби безпеки України затримали у місті Тернівка Дніпропетровської області місцевого мешканця, який через соціальні мережі намагався створити «проросійське підпілля» в регіоні. Про це інформує прес-центр СБУ.

«Чоловік у червні 2014 року перебував на території тимчасово окупованого терористами Донецька. Він встановив контакт з представниками терористичної організації «ДНР» та отримав завдання організувати на території західного Донбасу підтримку дій бойовиків», – повідомляє СБУ.

Повернувшись додому, спільник терористів через російські соціальні мережі почав вербувати місцевих мешканців до незаконних збройних формувань бойовиків. Він також поширював матеріали антиукраїнського характеру, популяризував дії терористів «ДНР/ЛНР» та закликав до спротиву силам антитерористичної операції.

Під час обшуку співробітники спецслужби вилучили у зловмисника комп’ютерну техніку з доказами агітації та пропаганди терористичних організацій. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

«Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення всіх прибічників створення “проросійського підпілля” на Дніпропетровщині», – додали у прес-центрі.

Залишити відповідь