СДПІ у м. Дніпропетровську інформує

Великий бізнес Дніпропетровщини сплатив в рахунок погашення податкового боргу 39,2 млн. грн.

За жовтень 2015 року від платників, які обслуговуються СДПІ у м.Дніпропетровську МГУ ДФС  надійшло в рахунок погашення податкового боргу та розстрочених грошових зобов’язань 39,2 млн.грн., в т.ч. до Держбюджету 34,9 млн. гривень.

Також, за жовтень 2015 року податковий борг погашено в повному обсязі одним підприємством на 142,1 тис. гривень.

Нагадуємо, що погашення податкового боргу регламентується главою 9 Податкового кодексу України.

СДПІ у м.Дніпропетровську МГУ ДФС приймає активну участь в обміні міжнародним податковим досвідом

Фахівці інспекції спільно с представниками Міжрегіонального головного управління ДФС – Центрального офісу з обслуговування великих платників прийняли участь в семінарі “Принципи трансфертного ціноутворення, методи та нещодавні розробки”, який відбувся в словенському м. Любляни. Цей семінар проводився як один із запланованих заходів Проекту «Підтримка розвитку потенціалу податкових адміністрацій Південно-східної Європи (SEE)».

Навчальний захід було зосереджено на комплексному питанні трансфертного ціноутворення та його неналежного застосування в якості інструменту для ухилення від оподаткування та мінімізації суми податкового зобов’язання транснаціональними корпораціями. Під час курсу обговорювались питання того, як податкові адміністрації можуть адаптувати та ефективно запровадити правила трансфертного ціноутворення з метою зменшення ймовірності мінімізації суми податкового зобов’язання, ухилення від оподаткування, а також проявів корупції та інших зловживань. Також було приділено увагу питанню останніх розробок і тенденцій у сфері міжнародного оподаткування.

Результати роботи оперативного управління СДПІ у м.Дніпропетровську МГУ ДФС

За період 10 місяців 2015 року за матеріалами співробітників оперативного управління до єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено 42 кримінальних провадження у відношенні посадових осіб – великих платників податків, по яким стягнуто до бюджету 15 млн. 845 тис.грн. В ході проведення оперативного супроводження кримінальних правопорушень викритих за матеріалами оперативних працівників, до суду направлено 10 кримінальних провадження, з яких 2 за ч.4 ст. 212 КК України, по яким сума відшкодованих збитків становить 4 млн. 114 тис. грн. та 8 кримінальних проваджень за ч.1,2 ст.205, ст.28 КК України.

Також, виявлено 11 фактів незаконно заявленого на відшкодування ПДВ з бюджету на загальну суму – 157 млн. 627 тис. гривень.

 

Залишити відповідь