СДПІ з обслуговування великих платників у м.Дніпропетровську інформує

 

Запобігання злочинів у сфері тендерних закупівель

Одним з головних напрямів економічної політики держави є посилення контролю за цільовим та ефективним використанням бюджетних коштів.

Через непрозоре та недосконале законодавство, відповідно до якого проводиться процедура державних закупівель, держава втрачає значні суми державних коштів.

Саме ця сфера в Україні вважається однією з найбільш корумпованих і задіяних в незаконному маніпулюванні бюджетними ресурсами.

Так, у листопаді поточного року співробітниками оперативного управління СДПІ у                                   м. Дніпропетровську МГУ ДФС проводились заходи по відпрацюванню ДП «П» по взаємовідносинам з рядом  підприємств, на суму понад 8 млн. гривень.

На теперішній час оперативним управлінням проводиться робота по відпрацюванню фінансових потоків підприємств-переможців державних закупівель на предмет виявлення та припинення злочинів, пов’язаних з незаконним отриманням бюджетних коштів, нецільовим їх використанням та подальшою легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом.

Працівники великих підприємств Дніпропетровщини отримують середню заробітну плату в 1,4 рази вище ніж середньообласний показник

За підсумками декларування за ІІI квартал 2015 року за формою 1-ДФ середній рівень заробітної плати в цілому по платниках, які обслуговуються СДПІ у м.Дніпропетровську МГУ ДФС 6 265,6 грн. У порівнянні з ІI кварталом 2015 року цей показник збільшився на 95,4 грн. або на 1,5  відсотка (проти 6 170,2 грн.).

Середній рівень заробітної плати в цілому по платниках інспекції за підсумками ІІI кварталу 2015 року перевищує середньообласний (4584,3 грн.) на 1681,20 грн. або в 1,4 рази.

Залишити відповідь