Секрет довголіття знайшли в зелені, яку можна виростити вдома

Майже будь-який рослинний продукт славиться цілим набором корисних властивостей. Стало відомо про один з таких. Позитивний вплив на організм може надати крес-салат. При бажанні його вдасться легко виростити прямо на підвіконні. Якими ж властивостями володіє ця рослина? Про це розкаже “Жіночий світ”.

Протипухлинний потенціал

Вчені припускають, що хрестоцвіті овочі можуть бути корисні проти раку. Крес-салат, за їхніми словами, здатний знизити ризик розвитку раку, зменшивши пошкодження ДНК.

Поліпшення серцево-судинної системи

Доведено, що хрестоцвіті овочі, такі як крес-салат, корисні для зниження рівня “поганого” холестерину. Крім того, відзначають фахівці, регулярне вживання цієї рослини здатне позитивно вплинути на кров’яний тиск.

Підтримання здоров’я кісток

Дослідження показують, що включення в раціон багатої кальцієм їжі , такої як крес-салат, сприяє зниженню ризику остеопорозу. Кальцій допомагає відновлювати і будувати кістки, збільшуючи вироблення остеобластів – клітин, відповідальних за це. Крес-салат також є хорошим джерелом фолієвої кислоти, яка відіграє важливу роль у підтримці щільності кісткової тканини.

Зміцнення імунітету

Крес-салат містить велику кількість вітаміну С , який благотворно впливає на імунітет. Регулярне вживання цієї зелені допомагає збільшити кількість білих кров’яних тілець в організмі – це, в свою чергу, сприяє боротьбі з інфекціями.