Що буде з тарифом на воду у Дніпрі

З першого травня 2019 року процедуру нарахування платні за послуги централізованого водопостачання та водовідведення для дніпрян буде змінено. Про це повідомив перший заступник директора КП «Дніпроводоканал» Андрій Довгань. Зміни пов’язані з уведенням в дію змін до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та стосуються споживачів, котрі мешкають у багатоквартирних будинках.

«З першого травня тариф на холодну воду і водовідведення з використанням внутрішньобудинкових систем спрощується, запроваджується поняття «абонентська плата». Ці зміни стосуються мешканців багатоквартирних будинків, які мають прямий особовий рахунок. Вони з 1 травня сплачуватимуть за тарифом за централізоване водопостачання та абонентську плату. Раніше існував тариф на централізоване водопостачання та тариф на холодне водопостачання з використанням внутрішніх будинкових систем. Мешканці багатоквартирних будинків платили по 30 копійок за кубічний метр додатково до цих тарифів – як абонплату. З першого травня абонентська платня буде фіксованою та не залежатиме від кількості використаної споживачем води», – пояснив Андрій Довгань.

Також він додав, що тариф на холодну воду та водовідведення для цих абонентів зменшиться, адже вони сплачуватимуть за тарифом централізованого водопостачання – 13,6 грн (з ПДВ) за 1 куб. метр. І з 1 травня до цього рахунку додаватиметься абонентська плата.

Вона буде фіксованою та не перевищуватиме максимального граничного розміру, який встановлюватиме Кабінет Міністрів України у розрахунку на одного абонента. Наразі максимальна сума на один особовий рахунок не може бути більшою за 30 грн 58 коп.

Фото: pixabay