Що корисно робити перед сном для душі

Є двоє чудових ліків: абсолютно нешкідливо лікують час і сон. Хочете, щоб сон ваш був глибоким, тривалим і, отже, цілющим? Готуйтеся до нього. Як? Виберіть із запропонованих рекомендацій найбільш підходящі для вас і складіть з них власний алгоритм дій перед сном. Пише zdorovia.com.ua.

Дії для душі

Але яким б ідеальним не було ліжко, як би ви не догоджали шлунок, про сон можна забути, якщо в голові важкі думки і на душі кішки шкребуть. Треба спочатку зняти емоційний стрес і лише потім йти в спальню.

Універсальний спосіб розслабитися – послухати спокійну музику або погортати улюблену вами книгу. Тільки потрібно не упустити мить, коли підступає сон, і вчасно вимкнути настільну лампу.

Надзвичайно важливо засипати в хорошому настрої. Звичайно, це непросто, якщо вам його зіпсували. Якщо, скажімо, ви посварилися з близькою людиною. Але будьте розумнішими, знайдіть в собі сили піти на примирення, не переносіть конфлікт в завтрашній день.

Настільки мудрим рішенням ви запрограмуєте не тільки швидке засинання, а й піднесений настрій при ранковому пробудженні. І взагалі, частіше женіть дурні думки геть, оберігайте свою душевну рівновагу – без неї немає ні міцного сну, ні міцного здоров’я.