Щотижня Дніпропетровська ОДА відкриває нові інфраструктурні об’єкти, – Валентин Резніченко

Котельні, водоводи, спортивний стадіон, вул. Робоча, пішохідний перехід на пр. імені газети «Правда» та багато іншого. Цьогоріч на Дніпропетровщині реалізується 169 інфраструктурних проектів. Щотижня Дніпропетровська ОДА відкриває після реконструкції по кілька важливих об’єктів. Про це повідомив очільник області Валентин Резніченко.

«Цього року ми ремонтуємо на Дніпропетровщині 169 інфраструктурних об’єктів. Більшість з них буде закінчена цьогоріч. Лікарні, школи, дитсадки, водоводи та дороги. Люди мають бачити, куди йдуть їхні податки, а влада – бути відкритою та прозорою. Таке завдання ставить Президент України Петро Порошенко. Ми взяли стрімкі темпи, щотижня плануємо здавати по кілька інфраструктурних об’єктів», – наголосив Валентин Резніченко.
Цього тижня в будівлі початкової школи Великоолександрівського навчально-виховного комплексу в Васильківському районі знову тепло. Тут закінчили реконструкцію системи опалення. Витратили з обласного бюджету більше 300 тисяч гривень.
Модернізовану опалення в школі села Веселе Криворізького району. Неефективну газову котельню в Веселівській школі перевели на альтернативне паливо. У класах стало тепло й затишно, почали заощаджувати кошти на пальному. Фахівці вважають, що модернізація котельні окупиться за 2 роки. Вартість проекту – 1,2 млн. грн. Усі гроші – з обласного бюджету.
На 75% завершена реконструкція котельні, яка опалює Шульгівську школу Петриківського району. Її також переведуть на альтернативне паливо. У планах завершити модернізацію до кінця року. На це з обласного бюджету виділено 2 млн. грн.
 «Ми поставили собі за мету за кілька років модернізувати більшість шкільних котелень Дніпропетровщини. Це комфорт наших дітей та значне заощадження бюджетних коштів. Наразі вже модернізували котельні в 4 школах. З обласного бюджету виділили 7,6 мільйона гривень. Наступного року плануємо перевести на альтернативне опалення ще 12 таких котельних», – додав Валентин Резніченко.
Завершується реконструкція водоводів Апостолівського та Новомосковського районів. 60-70% втрати води, іржаві труби, найдорожчі тарифи. Таким був апостолівський водовід останні роки. З 1 листопада ОДА прокладає новий водовід до Апостолового. Вже до кінця року апостоловці отримають якісну, дешеву воду без втрат.
Схожа історія була й у Новомосковському районі. Тут будівельники замінили 18 км труб. До кінця року 10 тисяч мешканців Новомосковського району заживуть по-новому, з чистою та стабільною водою. На це з обласного бюджету виділено 27 млн. грн.

Залишити відповідь