Щотижня на гарячу лінію Валентина Резніченка телефонують 900 мешканців області

Проблеми у житлово-комунальному господарстві, медична допомога та соцзахист – 900 мешканців регіону зателефонували на гарячу лінію голови облдержадміністрації Валентина Резніченка минулого тижня. У деяких випадках, щоб допомогти людині, вистачило роз’яснення, з іншими зверненнями вже розбираються у профільних департаментах. Про це повідомив радник очільника області Юрій Голик.

Більше половини заявників – мешканці Дніпропетровська, розповів радник. Здебільшого вони звертаються з проблемами, які має вирішувати міськрада.

«Децентралізація – це коли люди знають голову свого району, але не знають прізвище керівника області та Президента. Як відбувається у нас? Людина, яка побачила відкритий люк, вважає, що обов’язково повинна поставити до відома очільників регіону та країни, – наголосив він. –  Коли таке звернення потрапляє до голови облдержадміністрації, він знаходить відповідального чиновника в конкретному районі і доручає йому це питання. Замість того, щоб проблема вирішувалася одразу та швидко, вона проходить ціле коло».

Радник закликав всі населені пункти відкрити такі гарячі лінії. На його думку, це дозволить отримувати зворотній зв’язок від людей та розуміти, які проблеми їх хвилюють.

«З вікна кабінету ми бачимо одне, а на вулицях все по-іншому, – зазначив він. – Ми розраховуємо, що гаряча лінія мера з’явиться в Дніпропетровську. І керівник міста так само оперативно, як облдержадміністрація,  буде вирішувати всі проблеми заявників», – сказав радник очільника регіону.

В середньому щотижня на гарячу лінію голови облдержадміністрації телефонують 900 мешканців регіону. Загалом цього року до керівника області звернулися понад 45 тисяч людей. Надано понад 14 тисяч роз’яснень, майже 19 тисяч питань вирішені, інші знаходяться в процесі виконання.

Гаряча лінія працює з 8.00 до 20.00 за номером 0-800-505-600. Можна подати й електронне звернення через сайт контакт центру.

Залишити відповідь