Шість переваг, які ви отримаєте, вживаючи родзинки цієї зими

Родзинки можуть сати прекрасним доповненням до вашої ранкової каші або самостійною закускою. Вони не тільки смачні, а ще й забезпечують вас цілим рядом поживних речовин, включаючи залізо, калій, кальцій, магній і клітковину, пише Жіночий світ.

Якщо ви щовечора будете замочувати жменю родзинок, щоб з’їсти їх вранці, ви можете отримати 6 дивовижних переваг для здоров’я:

Покращення травлення. Взимку запори стають дуже поширеною проблемою. Родзинки багаті на клітковину, яка полегшує випорожнення кишечника. Дослідження, опубліковане в Journal of Nutrition and Health, показало, що замочені родзинки мають послаблюючі властивості, які стимулюють рух кишечника і запобігають запорам.

Зміцнення здоров’я кісток. Ми знаємо, яким важливим є здоров’я кісток, адже скелет – це каркас нашого організму. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, показало, що родзинки багаті на кальцій, що сприяє покращенню здоров’я кісток. Більше того, ще одне дослідження, опубліковане в журналі EFROT Open Reviews, показало, що змочені родзинки містить мікроелементи, які можуть допомогти запобігти розвитку остеопорозу.

Підвищення рівня енергії. Ми часто відчуваємо брак енергії протягом зими, однак родзинки можуть допомогти впоратись із цією проблемою. Дослідження, опубліковане в журналі Food Reviews International, показало, що оскільки родзинки містять природну фруктозу і глюкозу, вони можуть забезпечити ваш організм великою кількістю енергії. Отже, їжте замочені родзинки, коли відчуваєте млявість і брак концентрації.

Зміцнення імунітету. Зараз, коли всі так переймаються через свій імунітет, про родзинки не можна забувати. Щоденне вживання замочених родзинок в зимовий сезон може допомогти вашому організму боротися зі збудниками інфекцій. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrition Research, показало, що вміст у родзинках вітаміну С і вітамінів групи В сприяє формуванню сильнішого імунітету.

Зміцнення здоров’я печінки. Дослідження, опубліковане в Mediterranean Journal of Nutrition and Metabolism, показало, що родзинки допомагають виводити токсини з організму. Вони вважаються одними з найсмачніших і найкорисніших для здоров’я сухофруктів, які, до того ж, покращують функцію печінки.

Запобігання розвитку анемії. Анемія – це доволі поширена проблема. Хоча вона не має виражених симптомів, це стан, який може загрожувати життю. Замочені родзинки багаті на залізо, тому вони стимулюють вироблення еритроцитів і допомагають уникнути анемії. Більше того, родзинки містять мідь, яка покращує засвоєння заліза.