Шість продуктів для відновлення нігтів

Восени і взимку організм страждає від нестачі вітамінів, саме тому нігті стають ламкими і навіть нерідко шаруються. У цій статті ми розповімо вам, як цього уникнути. Пише «Жіночий світ».

Апельсини

Виявляється, апельсиновий сік не тільки тонізує організм в цілому, але і зміцнює нігтьову пластину зокрема. Справа в тому, що апельсини, як, до речі, і інші цитрусові, багаті вітаміном С і залізом. Такий коктейль дозволить вашим нігтиками бути міцними і уникати ламкості.

Яйця

Давно відомо, що яйця – один з найкорисніших продуктів. Це, можна сказати, Святий Грааль поживних речовин не тільки для нігтів, але і для шкіри. У яйцях міститься сірка, яка так нам необхідна для підтримки природної краси. Однак зловживати яєчнею і омлетами не варто – яйця досить сильний алерген.

Горіхи

Горіхи – не тільки відмінна заміна солодощам під час дієт, але і прекрасне джерело всіляких вітамінів і мінералів, необхідних шкірі, нігтям і волоссю. Зокрема, горіхи містять цинк, який відновлює структуру нігтів. Горішки багаті антиоксидантами і жирними кислотами, які допомагають нашій шкірі і нігтям якомога довше залишатися непідвладними часу і авітамінозу.

Морські овочі

Любите морську капусту? Чудово! Насправді, не тільки морепродукти і риба корисні для здоров’я нігтів і волосся. Морська капуста теж має до цього безпосереднє відношення, як і будь-які інші морські водорості. Вони зміцнюють нігті, а також здатні очистити організм від шкідливих токсинів.

Шпинат

Шпинат, як і його морські побратими – водорості, сприяє повному очищенню організму і як наслідок – відновленню окремих елементів, таких як нігті. У шпинаті міститься велика кількість фолієвої кислоти і заліза, а також вітамінів групи В. Це провокує швидкий ріст здорових нігтів, а бонусом – абсолютно природне омолодження шкіри.

Огірки

Як відомо, огірок майже цілком складається з води, а точніше на 90%, а значить, його властивості для очищення організму незамінні, так як вода – це основний елемент у будь-якому відновленні. Оскільки огірки зволожують організм зсередини, це дозволяє скоротити появу пігментації на руках і забезпечить сяйво нігтьової пластини.

Фото: pixabay