Шкідливі харчові звички, які помилково вважаються корисними

Вчені запевняють, що не всі звички в їжі приносять користь організму. Особливо тоді, коли здається, що вони абсолютно здорові. Річ у тім, що будь-яка дієта, особливо та, яка спрямована на зниження ваги, не відповідає на 100 % здоровому способу життя людини, повідомляє Радіо Максимум.

Фахівці розповіли, що раціон необхідно складати індивідуально для кожного, враховуючи всі фізичні параметри та звички в харчуванні. Дієтологи рекомендують самостійно “сідати на дієту” лише тоді, коли це надзвичайно необхідно. Якщо ж ви прагнете тримати себе у формі, потрібно лише дотримуватися правил здорового та збалансованого харчування. Мають бути правильні пропорції жирів, вуглеводів і білків, а також витрат калорій.

Медики запевняють, що не варто захоплюватися знежиреними продуктами. Як правило, низький відсоток жиру означає, що в продукті багато цукру та вуглеводів, що не вплине позитивно на вашу вагу. Фруктовий сік також не відповідає правилам здорового харчування, оскільки крім корисної клітковини та вітамінів у ньому міститься багато цукру.

А от детокс-коктейлі знижують в організмі вагу завдяки воді, яку вони виводять. Жирова маса нікуди не зникає. Те ж стосується дієтичних напоїв, які просто перенасичені цукром або замінниками.