Школа, лікарня та домівки у петриківській Курилівці тепер з водою

 

У домівках мешканців селища Курилівка Петриківського району вода з крану ледь сочилася. Особливо гостро проблема стояла у місцевій школі та лікарні. Винуватиця незручностей – стара водонапірна вежа. Два роки тому вона почала руйнуватися, а потім – впала. Допомогти збудувати нову люди попросили очільника області Валентина Резніченка влітку під час особистого прийому. Довго чекати на важливий інфраструктурний об’єкт селянам не довелося – нова водонапірна вежа вже працює.

Куриливка
«Для мешканців міста те, що з крану тече вода, звична справа. А от селяни подекуди ще страждають від нестабільного водопостачання, або взагалі його відсутності. Ми почали виправляти ситуацію. Цьогоріч збудували та відремонтували три водогони, ще п’ять зробимо до кінця 2015-го. Встановили дві водонапірні вежі, ще одна – у планах», – сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Новеньку водонапірну вежу Курилівки видно здалеку – височенна споруда виблискує синьо-жовтими кольорами. А от її попередниця мала зовсім гнітючий вигляд, згадують мешканці селища.

куриливка3

«Стара вежа була з цегли, яка постійно руйнувалася. Пів споруди вже впало, вона нахилилася, але ще стояла. А після урагану минулого року рухнула взагалі. Реконструювати її було марно», – бідкається мешканець селища Роман Миршевка.

Тоді на допомогу людям прийшли  надзвичайники. Щоб населений пункт не залишився взагалі без води, вони встановили стару залізну водонапірну вежу.

«Вона була 1965 року виробництва і зовсім не забезпечувала стабільним водопостачанням півтисячі мешканців села. А ще – школу та лікарню. В серпні люди звернулися на особистий прийом до очільника області Валентина Резніченка. Він взяв це питання під особистий контроль», – розповів заступник голови ОДА Володимир Пруцаков.

Після цього питання дуже швидко почали вирішувати, згадує селищний голова Курилівки Сергій Гричановський. Зробили фундамент, провели бетонні роботи та встановили саму залізну конструкцію, підключили водопостачання. Щоб закінчити будівництво до холодів,  щоденно працювало 10 людей. Роботи проводили обласним коштом – витратили майже 610 тисяч гривень.

«Раніше у будинках вода ледь текла, особливо влітку. На другий поверх школи, де знаходиться їдальня, взагалі не доходила. Люди багато скаржилися, – згадує Роман Миршевка, який і приходив на особистий прийом до очільника області. – Зараз тиск і в школі, і в лікарні хороший. Ми задоволені».

Залишити відповідь