Школи Дніпропетровщини: як виглядатиме 90-річний навчальний заклад після оновлення (Фото)

Світлий, теплий та сучасний – про такий заклад мріють учні 90-річної Апостолівської школи №3. Її найстарішу будівлю звели у далекому 1930-му. Ще два корпуси – у 1972 та 1994 роках. З тих пір – жодного капремонту. Роботи стартували з заміни дахів та вікон. Після повного «перезавантаження» від старої школи залишаться самі згадки. Про це повідомляють у прес-службі ДніпроОДА.

Стара Апостолівська школа №3 багато років буквально пищала про оновлення. Три будівлі різного «віку» поєднують і переходи, і накопичені спільні проблеми. Найболючіша – дахи, що протікають, та геть непридатні вікна. Під час зливи учням на голови капає вода просто зі стелі. У корпусі 1994-го року тонкі стіни не утримують тепла. Тож діти вимушені сидіти на уроках в курточках.

«Страшенно холодно, тож зігріваємося, як тільки можемо, – поділилася старшокласниця Аліна Пензева. – Впевнена, що в утепленій школі нам буде набагато комфортніше отримувати знання».

Роботи з перевтілення закладу на сучасний тільки-но стартували – відразу в трьох корпусах. Зараз будівельники міняють покрівлі й вікна. У споруді 90-х готовий новий каркас даху. Всі вікна – вже сучасні. У найстарішому корпусі підрядники демонтують покрівлю, встановлюють нові стропила та міняють вікна. А ще – утеплюють горище і підвал. Згодом термомодернізують всі будівлі та приведуть до ладу і територію закладу. Облаштують дитячий майданчик та альтанки.


Зазначимо, що в Апостолівській школі №3 – майже 540 учнів.