Школи Марганця мають стати гордістю міста

Марганець – одне з перших міст України, в якому запрацювали ефективні інструменти управління.  Децентралізація відкрила нові можливості розвитку громади. Багаторічною проблемою була  відсутність тепла у квартирах  дитячих садочках, школах, лікарнях.

Після переведення на індивідуальне опалення житлового фонду і бюджетних установ, ситуація докорінно змінилася.  Наступним кроком стали медицина і освіта.

У Марганці відремонтовано приміщення другої , четвертої  і п’ятої амбулаторій, філії  амбулаторії  №3. Здійснюється  капітальний ремонт інфекційного відділення  Марганецької  лікарні.

За три останні роки проведено і розпочато ремонти другої, сьомої та дев’ятої   марганецьких  шкіл,  дитячо-юнацької спортивної школи №1, ліцею № 10. Марганець стало першим містом, де впроваджено новий стандарт інклюзивної освіти.

Це лише початок,   особливої  уваги  і допомоги обласної  влади потребують  й  інші освітні заклади міста. Зокрема, 11 і  12 школи,  дитячі дошкільні заклади та заклади позашкільної освіти. Ми  тут повністю підтримуємо бажання мешканців  навчати і виховувати дітей у сучасних закладах, – сказав перший заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олег Кужман  під час зустрічі з педагогічним активом Марганця.

Педагоги звернулися до Олега Кужмана з ініціативою створити у Марганці сучасний центр робототехніки. В цьому обласна влада також підтримає місто. Приємним сюрпризом став  подарунок для музичної школи – акордеон «Welmeister», придбаний за кошти депутатської субвенції.