Школярі Дніпропетровщини долучилися до гри-КВЕСТу «Я-PROFI»

Одним із цікавих профорієнтаційних проектів служби зайнятості для учнівської молоді є гра-КВЕСТ «Я – PROFІ». Полягає вона у виконанні школярами поетапних навчально-пізнавальних завдань, що даються фахівцями служби зайнятості. Це складання професіограм професій, знайомство з навчальними закладами регіону та участю школярів в майстер-класах презентованих професій, визначення нахилів та здібностей школярів за бажанням, відвідування підприємств та організацій, зустрічі школярів з працівниками – представниками презентованих професій, і, наостанок, закріплення та аналіз отриманої інформації через вікторини, брейн-ринги, конкурси професій.

З жовтня по грудень 2017 року, у 146 заходах в рамках гри-КВЕСТу «Я – PROFІ», вже долучилися 3753 школяра загальноосвітніх шкіл Дніпропетровської області.

Учні взяли участь у презентаціях робітничих професій, професіографічних екскурсіях, зустрічах з майстрами виробничого навчання, наставниками та досвідченими працівниками, дізнались про зміст, значення та вимоги до робітничих професій, можливості та умови навчання в учбових закладах і перспективи працевлаштування.

Учнівській молоді презентували професії: машиніст екскаватора, кухар, пекар, кондитер, тракторист – машиніст сільськогосподарського виробництва, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, водій автотранспортних засобів, механік та емалювальник, виробник виробів та покрить із полімерних матеріалів, слюсар-ремонтник, лаборант, монтажник, касир торгівельного залу, продавець непродовольчих товарів, слюсар-сантехнік, електрослюсар черговий з ремонту устаткування, електрогазозварник, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах, слюсар з ремонту автомобілів, машиніст електровоза, машиніст тепловоза, слюсар з ремонту рухомого складу, провідник пасажирського вагона, контролер-касир, касир квитковий, водій та ін..

На першому етапі КВЕСТу «Я-PROFI» «PROFIКОНТЕНТ» школярі. Школярі складали професіограму за обраною професією та знайомились з навчальними закладами регіону.

Завданням другого етапу КВЕСТу «Я – PROFI»  «PROFIВИБІР» стало визначення старшокласниками сфери діяльності, яка їм підходить, відповідно до інтересів, нахилів, здібностей, їх професійно важливих якостей. З цією метою, разом з фахівцями з профорієнтації учні пройшли. Також учні ознайомились з профорієнтаційним порталом для молоді «Моя кар’єра» і тестуванням за методикою «Магеллано Університет».

Під час третього етапу КВЕСТу «Я-PROFI» під назвою «PROFIДЕБЮТ» фахівці служби зайнятості організували професіографічні екскурсії для школярів на підприємства та організації Дніпропетровського регіону.

Четвертий етап КВЕСТу «Я-PROFI» «PROFIПЛАН» передбачає закріплення та аналіз отриманої на попередніх етапах інформації. Випускники шкіл ознайомилися з послугами, які пропонує служба зайнятості, мали змогу відчути себе клієнтами служби зайнятості, відвідавши центр зайнятості.

Гра – КВЕСТ «Я-PROFI» триває. Попереду ще багато презентацій навчальних закладів, професіографічних екскурсій, інтерактивних уроків.