Шоколад шкідливий чи ні? Розвінчання міфів

Всі ми знаємо, що солодке провокує захворювання, проблеми зі шкірою та зайву вагу. Але іноді організм просто вимагає чогось солоденького. Шоколад  – це скоріше корисно, а не шкідливо. Але виключно тоді, коли мова йде про чорний (гіркий) шоколад. Що відбувається з організмом, коли ми їмо його?

Через десять хвилин ви відчуєте покращення настрою та бадьорість, у вас покращиться кровообіг і розширяться судини, а також трохи знизиться тиск і, як не дивно, ваші зуби будуть захищені (какао своєрідним чином обволікає зуби плівкою, що не дає бактеріям розмножуватись).

Через 30 хвилин шоколад  допоможе подолати кашель (теобромін, який є у складі, працює набагато ефективніше, ніж, наприклад, кодеїн, який є у ліках), захистить шкіру  від сонця завдяки антиоксидантам і флавоноїдам. До вашого організму надійдуть вітаміни B1, B2, PP, E,а також мікроелементи Ca, Mg,Na, K, P, Fe.

Через декілька днів регулярного вживання шоколад дозволить попередити розвиток діабету ( флавоноїди збільшують рівень азоту в крові, зниження якого провокує діабет), знизити рівень стресу (какао понижує гормони стресу), зменшує потяг до солодкого (вам не захочеться інших «шкідливих» солодощів).

Якщо ви систематично вживатимете гіркий чорний шоколад, це дозволить вам знизити ризик захворювання серцево-судинними хворобами,  підвищити інтелект (флавоноїди і магній добре впливають на пам’ять), уповільнити процес старіння (антиоксиданти, які є у шоколаді, зв’язують вільні радикали) та зробить майбутніх нащадків щасливішими (згідно досліджень, матері, які під час вагітності вживали чорний шоколад, народили дітей, які менш лякливі і багато посміхаються).

Дарина Сухоніс

Залишити відповідь