Як «швидкі» Дніпропетровщини рятують життя

У липні 2018 року майже 65 тисяч разів бригади екстреної медицини Дніпропетровщини виїжджали за викликами. Із них близько 9 тис – до дітей. «Швидкі» вирушали і на місця аварій, і до поранених бійців, евакуйованих зі Сходу. У бригадах працюють справжні професіонали, націлені на порятунок людського життя, підкреслив директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги Радій Шевченко.

«Наші бригади виїжджають до тих, хто потребує екстреної медичної допомоги. Це і випадки інфарктів міокарда, інсультів, кровотеч. Викликають і породіллі. Фахівцям «швидких» нерідко випадає самостійно приймати пологи, – розповів Радій Шевченко. – Загалом за останній місяць бригади виїхали майже 65 тис разів. Близько третини людей довелося госпіталізувати».

Бригади екстреної медицини Дніпропетровщини виїжджають на місця ДТП, пожеж. Медики «швидких» везуть до лікарень області евакуйованих поранених. Їх доставляють із Дніпровського аеропорту, залізничного вокзалу, територій, що на межі з Донецькою областю. У липні, наприклад, до медзакладів привезли 58 бійців.

«На рахунку у наших медиків за останній місяць – і три випадки успішної реанімації. Врятували життя дніпрян, які були вже у стані клінічної смерті. Зазвичай протягом року по всій області маємо близько десятка таких випадків, – сказав Радій Шевченко. – Фахівці екстреної медицини підвищують свій рівень у навчально-тренувальному центрі, оснащеному сучасною апаратурою. Та головне – вони завжди націлені врятувати людині життя».

На Дніпропетровщині – 280 бригад екстреної медичної допомоги.