Швидкісним інтернетом у 3G-мережі Київстар вже скористалися 4 млн абонентів

Число абонентів Київстар, які скористалися швидкісним мобільним інтернетом у мережі 3G, на початок листопада вже перевищило 3,9 млн. Регулярно 3G-інтернетом від національного телеком-оператора користуються понад 1,1 млн клієнтів у 370 населених пунктах України.

На кінець жовтня 2015 року загальний добовий трафік у 3G-мережі, який використовують клієнти Київстар, перевищив 34 Тб. Це на 15% більше, аніж у вересні. В середньому кожен абонент витрачав у жовтні 33 Мб даних на день.

Найактивніші 3G-міста – це Київ, Дніпропетровськ та Одеса. Тут проживає найбільша кількість користувачів швидкісного мобільного інтернету. Так, у столиці їх налічується 356 тисяч на добу, у Дніпропетровську – 120 тисяч, а в Одесі – 112 тисяч щодня.

Прикметно, що на територіях України, де Київстар вже розгорнув 3G-мережі, проникнення смартфонів більше, ніж у 2G-регионах. Так, на покритих 3G територіях проникнення 3G-гаджетів складає 36%, а 4G – 5%. В той же час на 2G-територіях проникнення пристроїв 3G становить 27%, а 4G – 1%.

На сьогодні Київстар вже надає послуги у 3G-мережі в 370 населених пунктах, включно із 16 обласними центрами. На цій території проживають понад 11 мільйонів українців. Также у більш ніж 20 містах та селищах ведеться технічне тестування – мережа у них буде відкрита найближчим часом.

Перевірити покриття міст можна на інтерактивній карті на сайті компанії http://www.kyivstar.ua/kr-620/mm/about3g/.

Залишити відповідь