Симптоми присутності паразитів в кишечнику

Симптоми з’являються після проковтування яєць паразитів. Про це повідмляє “Ukrhealth.net”.

Паразити.

Вони можуть бути знайдені в землі, забрудненій воді, погано вимитій їжі, фекаліях, сирому м’ясі.

Є загальні симптоми і інша характеристика кожного паразитарного захворювання. Вони зазвичай населяють травну систему. Але є кілька видів, які можуть жити в різних областях кишечника або мігрувати в інші органи.

Паразити в шлунку, кишечнику, легенях, шкірі або мозку викликають різні симптоми.

Найбільш поширені симптоми такі:

Біль у животі. Зазвичай при майже всіх паразитарних захворюваннях, біль раптово з’являється. Він інтенсивний і супроводжується запором. Іноді це може вказувати на кишкову непрохідність, яка виникає у випадках серйозного зараження Ascaris Lumbricoides (Аскарида людська).

Діарея

Це один з найпоширеніших симптомів, що викликаються кишковими хробаками. При лямбліозі діарея виникає при наявності жирів в калі (стеаторея).

Кашель і застій в легенях

Життєвий цикл деяких паразитів включає міграцію в легені, викликає запальну реакцію, відому в медицині як легенева еозинофілія . Він супроводжується сухим кашлем, лихоманкою, болем у грудях і задишкою.

Сверблячка в анальному проході

Часто виникає при інфекції гостриками. Самка паразита відкладає яйця в прямій кишці і задньому проході, які прилипають до області, викликаючи сильне свербіння в задньому проході, зазвичай в нічні години.

Втома

Багато паразитів в кишечнику харчуються кров’ю, у важких випадках вони викликають анемію і втому.

Затримка росту у дітей

Це пов’язано з дефіцитом поживних речовин, викликаним паразитами в кишечнику, зазвичай супроводжуються недоїданням.

Дизентерія

Дизентерія — це наявність діареї зі слизом і кров’ю. Особливо поширено при гострому дизентерійному амебному коліті. До того ж у пацієнта може з’явитися відчуття ректальних бляшок (тенезми).

Інші загальні симптоми

Нудота.
Блювота.
Черевний набряк.
Гази.
Втрата ваги.
Голод.
Дефіцит вітамінів і мінералів.

У деяких людей можуть бути паразити і у них немає симптомів. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) повідомляє, що діти віком від 3 до 8 років найбільш схильні аскаридозу.