Сирий чи замочений? Як краще їсти мигдаль

Мигдаль – це чудове джерело поживних речовин для організму. Їсти його сирим чи замоченим, ми обираємо, орієнтуючись на свій смак. Однак, коли мова йде про користь для здоров’я, варто обрати варіант замочених горіхів, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Крім того, що мигдаль може забезпечити вас вітаміном Е, він також містить клітковину, жирні кислоти омега-3 та омега-6 і білки. Останні роблять мигдаль дуже ситним, що дозволяє запобігти переїданню та зменшити споживання калорій. Також мигдаль зміцнює кістки і допомагає регулювати рівень цукру в крові.

Сирий та замочений мигдаль різняться не лише за смаковими якостями. Річ у тім, що шкірка мигдалю містить танін, який заважає засвоєнню поживних речовин. З замоченого мигдалю значно легше видалити шкірку, тож мінерали та вітаміни з нього засвоюються значно краще.

Приготувати замочений мигдаль дуже просто – візьміть жменю мигдалю і помістіть її у миску з водою. Накрийте миску кришкою і залиште на 6-7 годин. Після цього очистьте їх від коричневої шкірки і починайте їсти. Замочений мигдаль можна певний час зберігати у закритій пластиковій тарі.

Замочений мигдаль має одразу декілька переваг над сирим, зокрема він корисніший для травлення, допомагає швидше схуднути та ефективніше знижує рівень холестерину у крові. І сирий, і замочений мигдаль є прекрасними джерелами вітамінів Е та В17.