Ситуація з гуртожитком «Дніпровської політехніки»: перші висновки комісії

У Дніпрі триває гідрогеологічна експертиза біля гуртожитку «Дніпровської політехніки». Так, наразі спеціалісти надали надзвичайній комісії перші результати, які свідчать про те, що ґрунтові води на просп. Гагаріна знаходяться на безпечній глибині – 20 метрів. Далі експертна група досліджуватиме просп. Дмитра Яворницького (на ділянці від гуртожитку до монумента «Вічна Слава»). Повідомляють у прес-службі міської ради.

«Коли ми отримаємо усі результати обох експертиз, зможемо вирішити щодо відновлення руху транспорту цим кварталом, а також доступу людей до будівлі. Перші результати досить обнадійливі. Тому ми частково відкрили рух для пішоходів», – зазначив заступник голови надзвичайної комісії Олександр Шикуленко.

Безпосередньо у приміщенні гуртожитку № 2 «Дніпровської політехніки» зараз працюють спеціалісти Придніпровської державної академії будівництва та архітектури. Вони обстежують приміщення будинку та фундамент у підвалі. Після проведення експертизи вони нададуть висновки щодо безпеки будівлі та рекомендації з її укріплення та реконструкції.

Надзвичайна комісія зобов’яже комунальні, державні та приватні підприємства здійснити ревізію усіх ділянок, на яких вони проводять будь-які земельні роботи. Це дозволить зрозуміти стан ґрунтових вод і з’ясувати, чи не потрапляють туди поверхневі. Висновки мають надати до 17 жовтня.