Ситуація з проведенням відновлювальних робіт у Сватовому під повним контролем, – Геннадій Зубко

Відновлення пошкоджених будівель вже почалось. Про це повідомив Віце-прем’єр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко за підсумками робочої поїздки до цього міста. Про це йдеться на Урядовому порталі. «Всі 59 багатоповерхівок обстежені, про що складено відповідні акти і вже почались роботи по відновленню. Обстежено й половину 500 індивідуальних будинків», – сказав він.
За словами Геннадія Зубка, експертна група також обстежила 19 постраждалих об’єктів соціальної, медичної та культурної сфери: 4 заклади охорони здоров’я, 3 дошкільних навчальних заклади, 4 загальноосвітніх школи, 5 закладів культури, 2 будинки-інтернати, стадіон. Визначений характер ушкоджень та обсяг відновлювальних будівельних робіт, складено кошториси.
Геннадій Зубко також дав доручення керівникові спільного штабу реагування Юрію Клименку, залучивши Мінрегіон та держпідприємство «Укрекспертиза», підготувати спільний графік будівельних та відновлювальних робіт, вказавши перелік компаній, за якими будуть закріплені об’єкти. «Ці компанії повинні вказати терміни, в які вони зобов’язуються відновити об’єкти, – підкреслив він. – Якщо ці терміни будуть незадовільними, ми будемо ухвалювати рішення і залучати інші компанії для проведення відновлювальних робіт в Сватовому».
Урядовець повідомив, що на сьогоднішній день вся територія житлового сектору розмінована, експерти мають можливість завершити роботу протягом двох днів.
За його словами, окрім відшкодування капітальних витрат для проведення всіх робіт, також будуть здійснені і соціальні виплати: «Буде підготовлений запит про виділення із резервного фонду держбюджету близько 40 млн. грн. Окрім цього, буде підготовлено запит про виділення 150 тис. грн. сім’ї загиблої жінки та коштів на компенсації постраждалим у результаті вибухів жителям міста».
Геннадій Зубко повідомив, що ПАТ «Укрзалізниця» повністю відновила свою роботу: відновлено сполучення із Куп’янськом, куди поїзди ходять двічі на день.
Почалось відновлення залізничної станції у Сватовому: «Залізничники планують завершити роботи за три тижні у зв’язку із великим обсягом необхідних робіт», – підсумував віце- прем’єр.

Залишити відповідь