Скелелазіння, конкурси та кубки – так дітей Дніпропетровщини привітали з Днем усиновлення

Під музику естрадно-духового оркестру 170 дітей-сиріт Дніпропетровщини вчилися туризму, брали участь у конкурсах і піднімалися на «скелю». Таке вітання з Всеукраїнським днем усиновлення та Міжнародним днем туризму підготували малюкам в регіоні. Спортивно-туристичне свято «Надія, любов і віра» пройшло у Дніпропетровському дитячо-юнацькому центрі «Колобок».

ода 1 ода 2

У центр «Колобок» з’їхалися 17 дитячих будинків сімейного типу з усієї області. Всього – 170 дітей та їх батьки. Аніматори, одягнені в костюми колобків і дівчаток-ляльок, не давали малюкам нудьгувати – проводили екскурсії по великій території центру, ігри та конкурси. «Ми вирішили зробити спортивно-туристичне свято, адже в неділю Україна відсвяткує День туризму, – розповів начальник служби у справах дітей Дніпропетровської ОДА Віктор Візир. – А 30 числа – Всеукраїнський день усиновлення та День святих Віри, Надії і Любові. Ці якості властиві сім’ям, які взяли на себе виховання сиріт».

Весь день дітей займали естафетами, спортивним орієнтуванням та іншими конкурсами. Родзинкою стало сходження на скеледромі.

Відкрив свято радник керівника області Гліб Пригунов: «Я б не хотів, щоб мене вважали тут почесним гостем, – підкреслив радник. – Голова облдержадміністрації Валентин Резніченко поставив перед нами амбітне завдання – зробити все, щоб таке поняття, як «інтернат» вийшло з лексикону мешканців області. Всі діти повинні виховуватися в сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. Тому ми хочемо бути для таких сімей друзями та партнерами».

Гліб Пригунов привітав усіх зі святом і низько вклонився батькам-вихователям: «Дякую вам за те, що ви взяли на себе таку серйозну відповідальність – виховання дітей. Бажаю вам і вашим дітям внутрішньої гармонії, сімейного щастя і миру. А ми продовжимо робити все можливе, щоб забезпечити вам цей мир», – підсумував Гліб Пригунов.

Залишити відповідь