Скільки грошей треба відкладати в різному віці: цікаві поради

Американський фінансовий експерт Кіммі Грін, фінансовий консультант компанії Intuit, розповів, скільки потрібно відкладати грошей протягом життя. Пише “Радіо24”.

Звичайно, точні суми, які ви можете відкласти, відомі тільки вам, але Грін пропонує просту формулу, яку легко зрозуміти і запам’ятати. Можливо, одного разу вона врятує вас від банкрутства.

Отож, у період з 20 до 30 років ви маєте відкладати близько 25% від свого сукупного доходу. Якщо у вас є борги, необхідно витрачати ці гроші на їх погашення.

Просто переконайтеся, що витрати на підтримку вашого способу життя не перевищують 75% від вашого бюджету, – радить експерт.

Ваша мета – відкласти до 30 років еквівалент річної зарплати. Наприклад, якщо ви заробляєте 5000 доларів на рік, значить, ваша мета – зібрати до 30 років саме цю суму.

У 35 років ваші накопичення повинні складати 2 сумарних річних доходи! У 40 років – це повинні бути вже три річних доходи! У 45 років у вашій заначці повинна бути сума, рівна приблизно чотирьом вашим річним доходам.

До 50 років ви маєте накопичити 60 місячних окладів, до 55-и – шестирічний оклад, до 60-и – 7 річних доходів, до 65-и – 8.