Скільки родин Дніпропетровщини отримають субсидію готівкою

Із початку березня в Україні діють нові правила виплати субсидій. Для громадян, які оформили документи до кінця 2018 року, передбачена держдопомога готівкою. На Дніпропетровщині це майже 300 тисяч родин. Про це повідомили в департаменті соціального захисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Із березня 2019 року в Україні змінився механізм виплати житлових субсидій. Тим, хто оформив документи до кінця 2018 року, виплачуватимуть держдопомогу готівкою, – розповіли в департаменті соціального захисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації. – Субсидію за лютий мешканці Дніпропетровщини отримають у березні, за березень – у квітні, за квітень – у травні».

Для отримання субсидії готівкою слід звернутися до найближчого відділення «Ощадбанку» з паспортом та ідентифікаційним кодом. Пенсіонерам кошти виплатять разом із пенсією.

Тим, кому призначили субсидію у 2019 році, готівку не виплачуватимуть. Їм кошти «Ощадбанк» автоматично перерахує на оплату комунальних платежів. Суму, яку не покриє субсидія, користувачам потрібно буде сплатити самостійно. Про розмір доплати повідомлять смс.

 

Фото з відкритих джерел