Скільки у Дніпрі хворих на коронавірус

За минулу добу у Дніпрі по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу звернулося 293 особи. Станом на 8 квітня у місті офіційно підтверджено 13 випадків коронавірусної інфекції, троє з цих людей одужали, десятеро перебувають на лікуванні.  Ще 6 пацієнтів з підозрою на COVID-19 очікують на результати обстеження. Наразі маємо 69 негативних відповідей від ПЛР-системи. Про це повідомила під час брифінгу 8 квітня медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Надія Сальник.

«Минулого тижня у місті розпочала роботу мобільна бригада кваліфікованих медиків. Завдяки їй з’явилася можливість обстежувати людей на коронавірусну інфекцію вдома. За минулий тиждень бригада вже здійснила 27 виїздів, де було зібрано 96 зразків для обстеження ПЛР-системами. Необхідність виклику такої бригади вирішує тільки сімейний лікар», – наголосила Надія Сальник.

Також вона вкотре нагадала про необхідність самоізоляції, особливо для тих людей, які повернулися з-за кордону або контактували з особами, що захворіли: «Не варто чекати на погіршення самопочуття, необхідно про свій стан здоров’я відразу сповістити сімейного лікаря, щоб спостерігатися разом. Бережіть себе та своїх близьких!».