Стало відомо, скільки у Дніпрі померло людей від ускладнень COVID-19

У Дніпрі зареєстровано 361 випадок коронавірусної інфекції. 118 людей вже одужали, з них 40 – цього тижня. Продовжують лікуватися 243 особи (78 – у стаціонарі, 165 – амбулаторно). Семеро пацієнтів наразі перебувають у тяжкому стані в 21-й лікарні. Від ускладнень COVID-19 у місті померло семеро людей. Про це під час пресконференції 22 травня розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення міськради Юлія Віклієнко.

Продовжують працювати чотири мобільні бригади з ПЛР-системою. На сьогодні вони обстежили 3 643 пацієнти. Позитивні результати – у 266 людей.

На сьогодні у респіраторних центрах (на базі лікарень № 6, 9, 4, 16, дитячої лікарні № 6) перебувають 82 пацієнти з пневмоніями, у 26-х підтверджено коронавірус.

За словами заступниці директора департаменту, у місті триває оснащення усім необхідним медичних закладів, де лікують хворих на коронавірус, зокрема базових лікарень № 21 та № 8 і респіраторних центрів. Більшість медичного обладнання вже поставлено. Очікується надходження іще шести апаратів ШВЛ високого класу. Також у наявності – ліки, засоби індивідуального захисту, дезінфектори.

Водночас триває перепрофілювання міської лікарні № 8 для прийому хворих на COVID-19. Там продовжуються внутрішні та зовнішні ремонтні роботи.

«Через продовження карантину до 22 червня залишається важливим і дотримання карантинних заходів, зокрема, маскового режиму, ретельного миття рук та оброблювання антисептиком, тримання дистанції мінімум 1,5-2 метри», – наголосила Юлія Віклієнко.