Складено список продуктів, які не підходять для перекусів

Дієтологи постійно говорять про те, що перекуси повинні бути корисні. Але, виявляється, не всі, здавалося б, корисні продукти є такими, повідомляє “Жіночий світ”.

Битанський експерт Шарлотта Стірлінг-Рід склала список нібито корисних продуктів, до яких варто ставитися з обережністю. У нього потрапили сухофрукти. Проблема в високому рівні цукру. Наприклад, в невеликому пакетику родзинок міститься близько чотирьох чайних ложок чистого цукру. А це може вилитися в набір ваги і утворення карієсу. Хоча багато батьків активно дають родзинки дітям, вважаючи, що це відмінне джерело вітамінів

З тих самих причин в “чорному списку” виявилися мед і яблука. Перший, стверджує експерт, слід сприймати виключно як ліки (при застуді). А ось тверді яблука при регулярному вживанні можуть викликати ураження емалі зубів.

Небезпечні і свіжовичавлені соки, втім, як і їх пакетовані версії. Так, в 250 грамах апельсинового соку міститься до 21 грама цукру (це всього на 10 грамів менше граничної допустимої норми споживання цукру в день для осіб старше 11 років). Сік засвоюється швидше, ніж цілі фрукти, тому він провокує різкий сплеск цукру в крові, підвищуючи ризик розвитку діабету.

Дивно, але цільнозерновий хліб теж потрапив до списку — сплеск в рівні цукру від нього цілком порівнянний з соками. До речі, недавно в список шкідливих продуктів потрапило і кокосове масло, ще недавно вважалося суперпродуктом.