Службова собака Чак допомогла піймати грабіжника у Кривому Розі

5 квітня 2016 року близько 16-ї до поліції надійшло повідомлення, що по вул. Кузнецькій невідомий чоловік заволодів у місцевої жительки гаманцем з грошима. Співробітники Довгинцівського відділення поліції м. Кривий Ріг та кінолог Геннадій Овенко зі службовим собакою Чак виїхали на місце події. Там до них звернулася 75-річна місцева жителька, пенсіонерка, яка розповіла, що півгодини тому невідомий чоловік на території садового товариства «Мічурінець» вирвав у неї гаманець з 800 гривнями та пенсійну банківську картку, після чого побіг у бік 7-го кілометру.

Під час відпрацювання місця злочину в Довгинцівському районі було введено оперативний план «Спіраль», завдяки якому по гарячих слідах за допомогою службової собаки був встановлений та затриманий нападник.

Ним виявився 60-річний непрацюючий місцевий мешканець, раніше судимий за грабіж. Речові докази – гаманець з грошима, вилучено у повному обсязі.

Вина останнього підтверджується особистим зізнанням та показами потерпілої. Довгинцівським відділенням поліції вирішується питання про обрання запобіжного заходу стосовно зловмисника.

Це не перший розкритий злочин Чака – в цьому році кмітливий собака розкрив вбивство у Тернівському районі міста, привівши правоохоронців по слідах під будинок підозрюваного.

За матеріалами прес-служби ГУНП у Дніпропетровській області.

Залишити відповідь