Смерть дитини у Жовтих Водах: що говорять у прокуратурі

Як повідомляють у прес-службі прокуратури області, подія сталася у серпні поточного року в Жовтих Водах Дніпропетровської області: чотирирічна дитина отримала тяжкі травми голови, від яких згодом померла у лікарні. При цьому мати дівчинки, знаючи про такий стан здоров’я дитини, протягом чотирьох днів не зверталась за медичною допомогою, залишивши дитину вдома та намагаючись приховати факт отримання травм.

Наразі жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст.166 КК України (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною) та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту (максимально тяжкий запобіжний захід, передбачений для даного злочину).

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває: встановлюються обставини, при яких дитина отримала тяжкі тілесні ушкодження, а також особа, яка їх заподіяла.

Зазначимо, що за вчинення злочину, передбаченого ст. 166 КК України передбачено покарання у вигляді, у тому числі, позбавлення волі на строк до п’яти років; скоєння злочинів, передбачених ч.2 ст.121 КК України карається позбавленням волі на строк до десяти років.