Сміх та й годі: у Дніпрі відкрилася виставка карикатур (фото)

У Дніпровському будинку мистецтв 1 квітня 2021 року, саме у Всесвітній день гумору, відкрилася виставка  карикатуриста з Дніпра Віктора Родіонова «Весняна палітра гумору».

Віктор Родіонов – художник-карикатурист, член Національних спілок архітекторів та художників України, куратор багатьох виставок. Окрім цього він – графік, аквареліст і дизайнер. Створив дизайн для багатьох вітражів та гобеленів у інтер’єрах навчальних, мистецьких й громадських споруд Дніпра. Наразі пан Родіонов – керівник творчого об’єднання придніпровських авторів карикатури «Гопак».

виставка карикатур_Віктор Родіонов

«Весняна палітра гумору» – ювілейна, десята виставка карикатуриста. Віктор Родіонов брав участь у більше ніж 60-ти міжнародних конкурсах та виставках. Серед країн, у яких відбувалися ці події, – Канада, Бельгія, Італія, Японія, Туреччина, Франція, Бразилія тощо.

На виставці представлені близько 100 карикатур художника. Тематична палітра пана Родіонова така ж різноманітна як і способи відображення комічного. Обережно: деякі з малюнків можуть викликати нестримне почуття реготу!

виставка карикатур_Віктор Родіонов

Жарти жартами, але карикатурний жанр говорить сам про себе. Більша частина картин спонукають на роздуми: чи то романтичні стосунки, побут чи навіть про дещо дійсно філософське. Жива мова карикатуриста створена для кожного.

Виставку можна відвідати щоденно з 11:00 до 22:00. Вартість квитка – 30 грн. Захід триватиме до 20 квітня. Виставка розташована за адресою вулиця Філософська, 23.

виставка карикатур_Віктор Родіонов

Весна – пора розквіту, свіжості, бадьорості та гумору. Саме в цей період «розквітає» й палке бажання веселитися, насолоджуватися життям, і, звісно, жартувати. Виставка «Весняна палітра гумору» стає таким поштовхом, який може раптово звільнити від зимової нудьги, немов говорячи: «Веселощам – бути»!

Катерина Моторна, фото автора