Соцмережі крадуть святковий настрій

Постійне роздивляння різдвяно-новорічних “ідеальних” фотографій ваших друзів на Facebook та в інших соціальних мережах не зарядять вас святковим настроєм. Глибоке занурення в соцмережі спровокують не менш глибоку депресію, попереджають вчені. Пише znaj.ua.

Фахівці з Копенгагенського університету опублікували результати дослідження “Кіберпсихологія, поведінка і соціальні мережі”, яке довело, що занадто часті й тривалі сидіння в соцмережах можуть спровокувати в користувачів відчуття заздрості і поганий настрій, повідомляє ВВС.

Вчені вважають, що особливо згубно просто нишком “підглядати” за іншими, не беручи участі в спілкуванні і обговоренні фотографій. Данські психологи рекомендують на свята взагалі зробити перерву у використанні соцмереж.

Датські вчені провели дослідження в якому взяли участь 1300 осіб, в основному жінки. Результати роботи показали, що постійне “занурення” в соцмережі негативно впливає на емоційний стан юзера і його почуття задоволеності життям.

Постійно переглядаючи чужі фотографії та пости, людина починає заздрити, роблячи, за словами вчених, “нереалістичне порівняння себе з іншими”.

З іншого боку, залученість і спілкування з іншими людьми в соцмережах може приносити користь, вважають автори дослідження. У всякому разі, це значно краще, ніж “пасивне підглядання”.

З огляду на все сказане, вчені радять все-таки взяти “відпустку” від соцмереж на час новорічно-різдвяних святкувань та зануритись в приємне проведення часу в реалі.

Залишити відповідь