Сьогодні кияни святкують День міста

В останні вихідні травня кияни традиційно святкують День міста. День Києва доволі молоде свято. Вперше його відзначали наприкінці травня 1982 року, і воно було приурочено до святкування 1500-річчя української столиці.

Офіційно ж в останню неділю травня відзначати цей день було запропоновано в 1987 році. Зазвичай заходи, присвячені Дню Києва, відбуваються протягом декількох днів (трьох-п’яти), які передують останній неділі травня.

Цього року програма заходів до відзначення Дня Києва нараховує 35 різноманітних мистецьких, культурно-освітніх і спортивних подій. Святкування триватиме два дні, 28-29 травня, на багатьох локаціях – на Софійській площі, Михайлівській площі, Пейзажній алеї, Контрактовій та Поштовій площах та Андріївському узвозі, по обидва боки Дніпра. Ключовою подією свята стане фестиваль, організатором якого виступає фестиваль «Країна мрій». На Контрактовій площі буде встановлено «Молоду сцену», де виступатимуть молоді київські виконавці. А в парку Кіото на лівому березі влаштують «Український інтерактивний Арт-простір», де кожен охочий матиме змогу поринути у прадавні українські традиції та опанувати народні ремесла, ознайомитися з традиційною українською кухнею, вивчити народні пісні, танці та зіграти на музичних інструментах.

На фасаді київської мерії ввечері 28 та 29 травня буде представлено 3D-меппінг-шоу «Інновації, народжені в Україні», що презентуватиме гостям свята легендарні винаходи українців ХХ сторіччя. У рамках Дня Києва на території міста відбудеться також низка спортивних акцій: міжнародна велогонка, спортивно-благодійна акція «Пробіг під каштанами» (це буде вже 24 пробіг), регата, турнір з тенісу, чемпіонат міста з сімейних видів спорту та багато інших змагань.

Залишити відповідь