Сьогодні – Міжнародний день безпритульних тварин

У третю суботу серпня відзначається Всесвітній день безпритульних тварин (International Homeless Animals Day). Дата з’явилася в календарі з ініціативи Міжнародного товариства прав тварин. Організація виступила з цією пропозицією в 1992 році. Починання підтримали зоозахисні організації різних країн.

Ця дата вважається не святом, а приводом розповісти максимальній кількості людей про трагічну долю безпритульних тварин. Це нагода привернути увагу до проблеми, яка вже багато десятиліть існує в багатьох країнах світу, в тому числі і в нашій.

Одне із завдань Дня безпритульних тварин — пробудити у власників звірів свідоме ставлення до своєї ролі, з тим щоб запобігти поповнення лав бездомних кішок і собак за рахунок неконтрольованого розмноження домашніх вихованців. З цією ж метою деякі ветеринарні клініки в цей день проводять стерилізацію кішок і собак на безкоштовній основі.

По всьому світу в цей день проходять просвітницькі та благодійні заходи. Волонтери проводять концерти, конкурси й аукціони, що допомагають зібрати кошти, які спрямовуються на допомогу бездомним тваринам — в першу чергу, звичайно, собакам і кішкам. Також цей день — хороший шанс знайти господаря для безпритульного пса чи кота.

Україна зараз знаходиться на шляху боротьби за гуманне поводження з тваринами безхатченками.

За матеріалами Інтернет-видань

Залишити відповідь