Сьогодні на Дніпропетровщині оголошено штормове попередження

ГУ ДСНС у Дніпропетровській області закликає громадян дотримуватися правил безпеки під час погіршення погодних умов.

За прогнозами Укргідрометцентру, з 11 серпня в Україні спостерігатиметься різке погіршення погодних умов: грозові дощі, в окремих районах град, пориви вітру та шквали 15-22 м/с.

Дніпропетровським регіональним центром з гідрометеорології на 12 серпня 2016 року оголошено ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ:

на значній частині території Дніпропетровської області збережеться надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

Вдень по м. Дніпро та місцями по області очікуються пориви північно-західного вітру 15-20 м/с.

Прогнозується:

12 серпня: Мінлива хмарність. Вночі без істотних опадів, вдень короткочасний дощ, гроза, місцями град. Вітер південно-східний з переходом вдень на північно-західний 7-12 м/с, вдень по місту та місцями по області пориви 15-20 м/с. Температура повітря по області вночі 17-22о,  вдень 29-34о, по місту вночі 19-21о, вдень 32-34о.

13 серпня: Мінлива хмарність. Вночі короткочасний дощ, гроза, вдень без істотних опадів. Вітер північний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 12-17о, вдень 20-25о.

14 серпня: Мінлива  хмарність. Без істотних опадів.  Вітер  північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 10-15о, вдень 20-25о.

На Дніпропетровщині внаслідок несприятливих погодних умов сталося падіння близько 17 дерев, пошкоджено два автомобілі та покрівлі двох приватних будинків, було знеструмлено 22 населених пункти. На ранок 11 серпня залишаються знеструмленими 10 населених пунктів.

Рятувальники служби порятунку «101» закликають громадян дотримуватися елементарних правил безпеки, особливо під час перебування на вулиці.

Намагайтеся не ходити під деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.

Особливо обережними варто бути під час грози, адже це природне явище є досить небезпечним і може стати причиною виникнення надзвичайних подій.

Якщо під час грози ви перебуваєте у приміщенні:

  • негайно зачиніть всі кватирки, вікна, двері;
  • вимкніть електроприлади з розетки;
  • перебувайте подалі від вікон, будь-яких металевих предметів;
  • у квартирах не користуйтеся водогоном;
  • утримайтеся від дзвінків по телефону, але якщо це необхідно — зробіть дзвінок одразу після чергового грозового розряду.

Якщо гроза застала вас на вулиці, у полі, на річці:

  • не ховайтеся у невеликих спорудах, наметах, під поодинокими деревами – краще сховатися у будь-якому заглибленні;
  • бігти до сховища слід нешвидко і злегка пригнувшись;
  • не лягайте на землю – сядьте, трохи схиливши голову;
  • вимкніть мобільний телефон;
  • складіть парасолю;
  • якщо гроза застала вас у човні на водоймі, найбезпечніше вибратися з води на берег; якщо це неможливо, то намагайтеся сидіти в човні нерухомо, витягнувши весла, а вплав слід добиратися повільно, не розмахуючи руками.

Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101”.

Залишити відповідь