Сьогодні весь світ святкує Міжнародний день піци

Сьогодні весь світ святкує Міжнародний день піци. Історія піци розпочалася близько 200 років тому в Неаполі. Найпопулярнішу піцу було приготовано на замовлення королеви Маргарити в 1890 році і названо в її честь.

Також варто доповнити що в Книзі Рекордів Гіннеса були записані рекорди приготованих піц за розмірами:

• У 1990 році була спечена найбільша по окружності піца. Діаметр піци досяг 37 з половиною метрів. Для її приготування буловитрачено майже 2000 кілограм сиру, майже 100 кг солі, а також 4 з половиною тисячі кілограм борошна.

• А в 2003 році спекли найдовшу піцу у світі. Її довжина 100 м. Для її приготування були затіяні 25 кухарів які готували майже 24години.

Секрети піци

Класичним сиром для піци є сир Моцарелла, також широко використовуються такі знамениті сири як Парміджано Реджано, Грана Падано, Емменталь, Гауда, Шевр, Горгонзола і навіть делікатесний Рокфор. Але найвишуканіший варіант – з декількох сортів сиру одночасно, тоді кожен шматочок має свій власний оригінальний смак. Італійці вважають, що сиру в піці повинно бути багато, і як це не дивно – чим більше, тим краще.

Правильно підібраний сир забезпечить дивовижний смак піци, приємно здивує справжніх поціновувачів і вже точно, не залишить нікого байдужим.

І навіть парфуми

Ще однією цікавою  подією, пов’язаною з цією стравою, є випуск парфумів з ароматом піци! У 2012 мережа ретсоранів Pizza Hut створила тематичний парфум. Аромат випущений у розважальних цілях і не претендує на лаври справжнього парфуму. Наприклад, ви можете розпорошити його на кухні, щоб додати приміщенню запах піци.

Завдяки такій популярності, зростаючою з кожним роком, незабаром не залишиться ні однієї країни в світі, де б ні святкувався день піци. Відгуки про це свято викликають у людей тільки приємні емоції, так як це ще один привід для того, щоб зібратися дружною компанією.