Сьогодні відзначається День Сухопутних військ України

Сьогодні відзначається День Сухопутних військ України – найчисленнішого виду Збройних Сил нашої держави.

Цей день встановлений в Україні, згідно з Указом Президента № 1167/97 від 18 жовтня 1997 року «…ураховуючи заслуги Сухопутних військ України як найчисленнішого виду Збройних Сил України у забезпеченні обороноздатності держави…».

Сухопутні війська Збройних Сил України були сформовані у складі ЗСУ на підставі Указу Президента відповідно до статті 4 Закону України «Про Збройні Сили України» у 1996 році. Сухопутні війська Збройних Сил України є головним носієм бойової могутності нашої армії. За своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань вони відіграють вирішальну роль у виконанні Збройними Силами своїх функцій, як у мирний, так і воєнний час.

Сучасні Сухопутні війська – це багатофункціональний організм, який складається з механізованих і танкових військ, ракетних військ і артилерії, армійської авіації, частин і підрозділів протиповітряної оборони, спеціальних військ, частин і установ, технічного й тилового забезпечення. Нині особовий склад Сухопутних військ Збройних Сил України з честю виконує свій обов’язок перед народом, демонструє вірність військовій присязі, відповідальність, високий бойовий вишкіл і професіоналізм. Як найчисельніший вид та основа бойового потенціалу армії, Сухопутні війська несуть найбільше навантаження та відіграють вирішальну роль у ході виконання завдань антитерористичної операції щодо забезпечення територіальної цілісності і недоторканності кордонів держави, гідно представляють Україну в міжнародних операціях із підтримання миру та безпеки.

По матеріалам ukrinform.ua

Залишити відповідь