Сьогодні Всесвітній день туризму

Сьогодні Всесвітній день туризму. День заснований на сесії Генеральної асамблеї Всесвітньої туристської організації у 1979 році з метою пропаганди туризму. Девіз Всесвітнього дня туризму 2016 – «Туризм для всіх – заохочення загальної доступності туризму». Пише “Укрінформ”.

Цьогорічна тема покликана підкреслити необхідність поліпшення доступності в цій сфері як для туристів, так і для тих, хто поки не може подорожувати внаслідок інвалідності, старості чи інших факторів. Заохочення загальної доступності туризму принесе відчутну користь сім’ям з маленькими дітьми, людям похилого віку і людям з обмеженими можливостями. День має нагадувати про те, що всі громадяни світу мають право насолоджуватися неймовірним розмаїттям нашої планети і красою світу, в якому ми живемо. Саме тому в цей День Всесвітня туристична організація закликає всіх звернути увагу на важливість і користь доступного туризму для суспільства. А ще мета Дня полягає в тому, щоб привернути увагу міжнародного товариства до важливості туризму, його соціального, культурного, політичного і економічного значення.

Офіційні урочистості з нагоди Всесвітнього дня туризму в цьому році пройдуть у Бангкоку (Таїланд). Як свідчить статистика, глобальне число прибуттів туристів збільшилось у 2015 році на 4,6 %  і сягнуло 1,184 млрд. У 2015 році міжнародний туризм приніс 1,5 трлн. дол. США в якості експортних надходжень. Всесвітня туристична організація прогнозує в 2016 році зростання міжнародних туристичних прибуттів у діапазоні від 3,5 % до 4,5 %. За її прогнозами, до 2030 року глобальна кількість прибуттів туристів сягне 1,8 млрд. Разом зі світовою громадськістю День туризму відзначається сьогодні і в Україні згідно з Указом Президента від 21 вересня 1998 року.

Залишити відповідь