Солодкі подарунки, дитячий сміх та перша новорічна вистава: малечу Дніпропетровщини вітали із Днем Святого Миколая

Більше тисячі дітей Дніпропетровщини зібрала перша новорічна вистава цієї зими. У Дніпропетровському академічному театрі опери і балету відбулося традиційне обласне свято до Дня Святого Миколая. На нього запросили дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей, сиріт, дітей учасників АТО чи загиблих героїв України, а також малюків-переселенці.

диткам5
Малеча давно чекала на свято. Дехто тут вперше, інші – бувають кожного року. Перед початком театралізованої вистави «Чиполіно» на дітей чекав сюрприз – солодкий подарунок.

диткам2

«Я тут була минулого року, – розповідає 12-річна Іринка з Нікопольского району. – Цьогоріч ми всі з нетерпінням чекали свята. Сюди приїхали з нашими батьками-вихователями. Мені дуже сподобалася і вистава, і подарунки».

Сергійко – братик дівчини – в захваті від свята. Хлопець з нетерпінням чекає на виставу, а солодкий подарунок, каже, ще не відкривав, цукерки повезе додому.

диткам3

«Вшанування Дня Святого Миколая завжди було у традиціях українського народу. У цей день, який розпочинає низку зимових свят, кожна дитина, затамувавши подих, чекає на подарунки, – відзначив директор департаменту освіти і науки ОДА Олексій Полторацький. – Про кожного малюка ми пам’ятаємо, на кожного чекає подарунок, сюрприз, приємна новина. Адже наш пріоритет – це піклування, помножене на любов і турботу».

диткам4

На малечу Дніпропетровщини чекають солодкі подарунки, святкові вистави і концерти, різноманітні зимові розваги і спортивні заходи. Головне свято – відкриття обласної ялинки у сквері біля ОДА у Новорічному казковому містечку.

Залишити відповідь