Сорочинський ярмарок не забудеться аматорам з Дніпропетровщини

Із 20 по 25 серпня віджив, відрадів, відспівав Національний Сорочинський ярмарок, який через велике серце і щиру українську душу провів і традиційний Всеукраїнський фестиваль народної творчості «Ярмаринка». Серед учасників фестивалю були й аматори із села Хащове Новомосковського району.

Ось так розповіла для читачів улюбленого часопису директор сільського будинку культури Наталя Андріївна Васильєва: «Наш вокальний аматорський колектив «Світлиця» уже вчетверте взяв участь у цьому найкращому фестивалі народної творчості й цього разу ми веземо додому диплом за перше місце серед аматорських колективів. Нас – тринадцятеро, ми всі – представники різних професій та різного віку, але об’єднані любов’ю до української пісні, а ще з нами завжди поруч наш художній керівник, заслужений працівник культури, композитор і талановитий гармоніст Сергій Іванович Ганжала. Нас слухали гості Сорочинського ярмарку на двох концертних майданчиках, а потім і на конкурсній сцені. Тож ми щасливі й вдячні журі за відмінну оцінку пісенної творчості нашої «Світлиці», де в репертуарі разом із народними піснями є й авторські. Наприклад, це пісня про село Хащове – слова Тамари Георгіївни Назаренко, а музика, звичайно ж, Сергія Івановича. Розвеселили пуб­ліку і частівки про Сорочинський ярмарок – слова Ольги Омелянівни Васюченко та музика теж Сергія Івановича Ганжали.

З костюмами нам допоміг небайдужий наш голова сільради Дмитро Анатолійович Кравченко. Про кожного з наших артистів можна окремо розповідати і не одним рядком. Але ще хочу сказати, що історію кожної поїздки до Великих Сорочинців закарбовує у фото наша фотографиня Лідія Василівна Лимар. Буде що залишити на пам’ять нащадкам. Аби тільки й вони так любили українську пісню, як любимо її ми».

Лілія Данилюк