Соціальна допомога жителям Дніпра: кому і скільки платитимуть

Управління соціального захисту населення Дніпровської міської ради наразі призначають і виплачують понад 20 видів соціальної допомоги. Строки виплат майже усіх через карантин у січні 2021 року автоматично подовжено. Про це під час прямої телефонної лінії 20 січня повідомила начальниця відділу прийняття рішень з призначення усіх видів соціальної допомоги та компенсацій по Індустріальному району Лівобережного управління соціального захисту населення ДМР Ірина Карпенко.

«У 2021 році зріс прожитковий мінімум, відповідно збільшилися й розміри  соціальної допомоги. Під час карантину та ще протягом місяця після його закінчення перерахування та подовження терміну виплат здійснюватиметься автоматично. Це стосується майже усіх видів соціальних допомог, окрім:
– державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям;
– допомоги на дітей одиноким матерям;
– державної соціальної допомоги дітям з інвалідністю, яким у грудні 2020 року виповнилось 18 років.

Таким особам необхідно особисто звернутися до управлінь соцзахисту, аби поновити пакет документів», – зазначила Ірина Карпенко.

Також вона додала, що управління соціального захисту протягом місяця після скасування карантину перераховуватимуть розмір виплаченої державної соціальної допомоги. Тому люди, які отримують виплати, мають обов’язково повідомляти органи соціального захисту про зміну обставин, що впливають на визначення права та розміру допомоги телефоном, через онлайн-сервіси чи поштою. Ці засоби зв’язку також дозволяють користуватися низкою інших соціальних послуг.