Соціальні виплати, розвиток електронних технологій та робота для атошників: що нового на Дніпропетровщині за тиждень?

Перевізники пропонують роботу атошникам, ще 2 міста перейшли на ProZorro, відкрито дитячий садок, завершується ремонт стадіону «Трудові резерви» та пішохідного переходу на Слобожанському проспекті (колишньому проспекті ім. газети «Правда»). Дніпропетровська ОДА відзвітувала ще за один тиждень роботи. Розповів про досягнення регіону радник очільника області Юрій Голик.

звит2

Відкрили ще 2 важливих об’єкти – насосну станцію в Нікополі та дитячий садок в Сурсько-Литовському. Нова каналізаційна насосна обслуговуватиме 35 тисяч людей та дозволить економити на електроенергії близько 1 млн. грн. В оновленому дитячому садку тепер 60 місць. Відвідувати його зможуть всі дошкільнята Сурсько-Литовського.

Продовжили роботу й на пішохідному переході Слобожанського проспекту. Залишилися останні штрихи. Цього тижня перехід здадуть в експлуатацію. Практично закінчені й роботи на стадіоні «Трудові резерви». «Завершено всі роботи, що планували цього року. Бігові доріжки, футбольне поле укладемо навесні і відкриємо стадіон», – зазначив радник голови ОДА.

Працювали в ОДА й над соціальними питаннями.
«В області здійснені всі соціальні виплати. На допомогу малозабезпеченим сім’ям та інвалідам минулого тижня Дніпропетровщина отримала з держбюджету 248,5 млн. грн. Всі гроші передані в міста та райони», – додав радник голови ОДА.

Ще 10 тисяч родин Дніпропетровщини отримали субсидії. Планували, що до кінця року з субсидіями будуть 350 тисяч сімей, наразі її вже отримують 355 тисяч. До кінця року очікується, що кількість субсидій сягне 375 – 380 тисяч. «Гроші на субсидії в бюджеті є», – наголосив радник очільника регіону.

Ще 200 дітлахів бійців АТО, переселенців та з багатодітних і малозабезпечених родин приїхали на відпочинок до «Перлини Придніпров’я». Тут вони оздоровлюватимуться, лікуватимуться та весело проводитимуть час.
Продовжили переводити в електронний формат держзакупівлі. Минулого тижня до ProZorro долучилося ще 2 міста: Дніпродзержинськ та Жовті Води.
Для бійців АТО відкрили перше в Україні «Єдине вікно» для оформлення землі. Це спільний проект Центру допомоги бійцям АТО та Держгеокадастру. Єдине вікно дозволить бійцям АТО лише двічі відвідувати держоргани для отримання землі, щоб подати документи та забрати вже готові.
У Центрі допомоги бійцям АТО вирішували й інші питання атошників: працевлаштовували, допомагали отримати пільги, посвідчення та багато іншого.

Детально дізнатися, чим жила Дніпропетровщина минулого тижня, можна з повного публічного звіту за посиланням:https://youtu.be/Z7QeRKlCGww.

Залишити відповідь