Спеціалісти Дніпра розробили новий трамвай (Фото)

У Дніпрі випробовують новий низькопідлоговий трамвай «Татра-Юг К1-Т306» виробництва «Південмашу». Це один з двадцяти вагонів, які згодом курсуватимуть Києвом. На випробування він виїжджатиме протягом двох тижнів з депо № 3, що по вулиці Руденка. Повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

Трамвай розроблений у Дніпрі. Обладнання моделі – українське: сучасна електроніка, камери відеоспостереження і наповнення салону.


«Ми радіємо, що змогли вийти з нашим трамваєм на український ринок, бо ми цього прагнули. Він низькопідлоговий та має велику місткість – 260 людей. Із цієї кількості є 59 місць для сидіння. Маленька родзинка, що у салоні можна підзарядити смартфон. А зі стандартних зручностей є сучасна система опалення та окремі кондиціонери для водія в кабіні та пасажирів у салоні. Підкреслю, що цей вагон при русі майже безшумний», – наголосив заступник генерального директора ТОВ «Татра-Юг» Володимир Романюха.

Подібні дніпровські моделі вже перевозять пасажирів в Олександрії (Єгипет). На відміну від українського, єгипетський не низькопідлоговий.