Список перевізників, з якими розірвуть договір, готує Дніпропетровська ОДА

П’ята серія перевірок перевізників почалася сьогодні. Представники Дніпропетровської облдержадміністрації, Укртрансінспекції та громадських організацій побували в Дніпродзержинську, щоб перевірити 10 приміських і міжміських маршрутів.

перевизники2

Дніпропетровська ОДА вже направила деяким перевізникам листиповідомлення про розрив договору. Днями буде складено остаточний список компаній, чиї маршрутки зовсім скоро покинуть дороги Дніпропетровщини. «Відразу після цього ми оголосимо про новий конкурс. Транслюватимемо його онлайн. Кожен мешканець області знатиме – які перевізники встануть на маршрути і чому. Все чесно і прозоро. У нас жорстка позиція: якщо маршрутники не можуть забезпечити пасажирам безпеку і комфорт – їм не місце на дорогах», – заявив очільник Дніпропетровщини Валентин Резніченко.

перевизники3
Зараз спеціальна комісія перевіряє якість пасажирських перевезень у Дніпродзержинську, Новомосковську та Кривому Розі. Сьогодні побували в першому місті, щоб проінспектувати 10 маршрутів, які з Дніпродзержинська їдуть до Аулів, Єлизаветівки, Магдалинівки, Верхньодніпровська та Балівки. «Ми в черговий раз можемо привітати мешканців області з тим, що деякі перевізники виправляються. Наші перевірки не минають даремно», – зазначив Станіслав Робота, який проводить перевірки.

перевизники4
Однак він підкреслив, що зауваження до перевізників ще є. В багатьох маршрутках не вистачає візуальної інформації. Зокрема, про кількість сидячих і стоячих місць у салоні. У більшості машин відсутні аптечки та вогнегасники. Все це ставить під загрозу безпеку пасажирів. Крім того, регулярно порушуються графіки руху.

Залишити відповідь