Співзасновник Google взявся за розробку літаючих автомобілів

Співзасновник Google Ларрі Пейдж придбав дві компанії, що займаються розробкою літаючих автомобілів. Про це повідомляє «Економічна правда» із посиланням на The Wall Street Journal.

За інформацією видання, в компанії Zee.Aero, працює близько 150 чоловік, і вона вже тестує прототип в сільській місцевості в Каліфорнії. Ще одна компанія, Kitty Hawk поки тільки розробляє дизайн літаючого автомобіля.

Обидва стартапи розташовані недалеко від штаб-квартири Alphabet (холдингової компанії Google), але не пов’язані з нею. Повідомляється, що Пейдж інвестував в Zee.Aero більше 100 млн дол.

Zee.Aero будує електромобіль з вертикальним зльотом/посадкою.

У його розробці нібито беруть участь аерокосмічні дизайнери та інженери з NASA, Boeing і Space X, – повідомляють інші джерела.

Зареєстровані в 2013 році патенти Zee.Aero містять зображення машин, які складаються з фюзеляжу, крил спереду і ззаду, восьми роторів і пропелерів.

Стартап Kitty Hawk працює над створенням автомобіля, що нагадує гігантський квадроптер. Обидві команди працюють в режимі суворої секретності і ізольовані один від одного.

Залишити відповідь