Спортивна Дніпропетровщина: в області назвали імена кращих спортсменів та тренерів за підсумками 2015-го

       
250 медалей різного ґатунку, понад 300 ігор та турнірів. Щороку Дніпропетровщина доводить свою спортивну міць на світових та європейських чемпіонатах, на змаганнях міжнародного та Всеукраїнського рівнів. Про найрейтинговіших спортсменів 2015-го, розказали в департаменті фізичної культури і спорту, сім’ї та молоді Дніпропетровської ОДА.

Відкриває олімпійський ТОП Богдан Нікішин. 35-річний дніпропетровський фехтувальник-шпажист, який цьому році став чемпіоном світу. Олег Прошак у 2015-му здобув золото в найважчій ваговій категорії – понад 105 кілограмів. Тим самим, дніпропетровський спортсмен вперше за понад 20 років став чемпіоном Європи з важкої атлетики.

Пишається Дніпропетровщина й Іваном Довгодьком. На Чемпіонаті Європи, який проходив в польському місті Познань, він виборов срібло з академічного веслування. Гідні результати показав цьогоріч й Ігор Север’янов. Його досягнення – срібло в чемпіонаті світу та бронза – у чемпіонаті Європи з вітрильного спорту.

Дзюдоїст Віталій Дудчик посів третю сходинку на змаганнях європейського масштабу. А Дмитро Маляр здобув срібло у Чемпіонаті Європи з триатлону. Також у списку кращих – Катерина Зеленська. Вона стала чемпіонкою Європи з кульової стрільби. Такий же титул захистив у плаванні Андрій Говоров.

Футболіст Євген Селезньов здобув срібну медаль у Лізі Європи. Нагорода  такого ж ґатунку поповнила скарбничку спортивних досягнень і Ганни Тітімець. Жінка стала другою на чемпіонаті Європи з легкої атлетики.

Серед спортсменів з неолімпійських видів спорту у 2015 відзначилася 19-річна більярдистка з Кривого Рогу Марія Пудовкіна. Вона переписала історію українського більярду, здобувши титул чемпіонки світу. Марія – перша українка, яка піднялася на найвищу сходинку п’єдесталу на світовій першості.

Чемпіоном світу з воднолижного спорту у фігурному катанні став Данило Фільченко. У Перу 16-річний дніпропетровець встановив власний рекорд у фігурному катанні. Він набрав  понад 10 тис. балів та обійшов учасників із Канади, Австралії та США.
Виправдала сподівання вболівальників і Наталія Степанчук: вона чемпіонка, срібна та двічі бронзова призерка чемпіонату світу з кікбоксингу.

У верхньому рядку рейтингу – й паралімпійці. Кращими у 2015 році визнані Денис Дубров (плавання) та Оксана Боторчук (легка атлетика).

У числі тренерів, які виховують спортивний потенціал Дніпропетровщини, – Ольга Маркіна, Микола Прядка, Володимир Опальник, Олександр Герасименко, Віталій Харламов, Сергій Лисов, Олександр Бєлкін, Костянтин Карташов, Олександр Лєнков, Ігор Кірієвський, Олег Пудовкін, Максим Семавін, Дмитро Олійник, Віктор Тимошенко та Олександр Алфьоров.  

Залишити відповідь