Спортсменки з Дніпропетровщини підкорили штучні скелі 

У Маріуполі пройшов чемпіонат України зі скелелазіння на швидкість. Кращими серед жінок стали майстрині спорту з Дніпропетровщини. Вони зайняли увесь п’єдестал пошани, здобувши три нагороди. Про це розповів начальник управління молоді і спорту Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Пшеничников.

«Національна першість – частина великого скелелазного фестивалю, який цьогоріч приймав Маріуполь. Наші спортсменки у своїй категорії – абсолютні чемпіонки змагань. Розділили поміж собою три перших місця. Скарбничка області поповнилась золотою, срібною та бронзовою медалями, – розповів Олександр Пшеничников».

Перемогу здобула Тетяна Колкотіна. Вона у фіналі випередила іншу представницю області Аліну Щигарєву. Замкнула трійку призерок Оксана Бурова, яка в боротьбі за «бронзу» перемогла скелелазку з Одещини.

Національні змагання зібрали 49 спортсменів – 29 чоловіків та 20 жінок. Спортсмени представляли 8 областей України: Вінницьку, Дніпропетровську, Донецьку, Київську, Кіровоградську, Одеську, Харківську та Чернівецьку.