Стало відомо, який молочний продукт найбільш корисний для здоров’я

Для тих, хто полюбляє молочні продукти, вибір між склянкою молока та тарілочкою кисломолочного сиру, може бути надзвичайно важким. Кожний із цих продуктів по-своєму смачний та корисний, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

На ринку є величезна кількість різновидів молока та його аналогів, починаючи від незбираного коров’ячого і закінчуючи ароматизованими молочними напоями. Відомо, що завдяки вмісту калію молоко допомагає регулювати кров’яний тиск, а також містить речовини важливі для здоров’я кісток.

250 мл нежирного молока містить 90 калорій та 9 г білка. В ній міститься 8% добової норми вітаміну В12 та 2% вітаміну А. Також вона забезпечить близько 12% добової норми кальцію, 1% натрію, 2% магнію і 4% калію.

Сир, порівняно з молоком, засвоюється краще. Його можна їсти у складі інших страв, або ж сам по собі. Він містить корисні бактерії, які покращують травлення та допомагають запобігти інфекціям. Одна порція кисломолочного сиру містить 98 калорій та 11 г білка. Вітамінів у сирі міститься стільки ж, скільки у молоці, а от вміст мінералів відрізняється. На порцію сиру припадає 8% добової норми кальцію, 15% натрію, 2% магнію та 2% калію.

Незважаючи на те, що харчова цінність молока та сирної майже однакова, сир має деякі переваги над молоком. Завдяки унікальним властивостям сир покращує здоров’я кишечника та запобігає появі інфекцій, сир також легше засвоюється порівняно з молоком. Ви можете включити у свій раціон і сир, і молоко, щоб отримати максимальну користь для здоров’я.

Люди, які страждають від від проблем з травленням, повинні уникати сиру, але можуть вживати молоко. Маленьким дітям слід давати як молоко, так і сиркову масу.