Стало відомо, який вітамін подовжує життя

У новому дослідженні вчені з США зробили відкриття, яке може стати справжнім переворотом в науці, що стосується боротьби зі старінням організму. У центрі уваги вчених вітамін D, у якого вони виявили унікальні властивості.

По думці провідного дослідника, професора Літгоу, в разі достатньої кількості вітаміну D організму не будуть страшні багато хвороб, а старість настане набагато пізніше. Це не просто думка вченого, а підтверджена експериментами інформація.

Так, в ході вивчення даної теми, вчені встановили, що присутність вітаміну D в організмі продовжує життя клітини на 33%. При цьому відбувається стимулювання кісткової тканини і придушення білків, які уповільнюють когнітивні функції мозку, погіршують пам’ять і увагу. Щоденна норма вітаміну D для дорослої людини – 10 мкг на добу (як приймати вітамін Д, ми писали раніше).

Отримувати цей потрібний організму елемент можна з продуктів: це молоко, м’ясо, яйця і багато овочів, а також утворюється в шкірі під впливом ультрафіолету, коли ви проводите час на вулиці в правильний час.